Let's Do IT
Vi benytter MOMO som læringsplatform. Her kan personale og elever strukturere det daglige arbejde. Det er også her man finder elevplan, lektier osv.
I kommunikationen mellem forældre og skole benytter skolen AULA, som du finder vejledning til på forsiden af skolens hjemmeside.
Læs derudover mere om...
Skolen skifter spor
Fra skoleåret 2015/16 startede Vestergaardsskolen udfasning af Ipads i undervisningen. Indtil skoleåret 2020/21 financierede skolen selv udlevering af Chromebooks til mellemtrin og udskoling, således at hver elev havde sit eget device, som måtte bringes med hjem.
Fra skoleåret 20/21 er vi nu en del af den udvikling i Aarhus, som betyder at alle elever i Aarhus kommune fra 2. kl - 10. kl vil få en Chromebook stillet til rådighed.
Vi er stolte af, at have været med til at påvirke den udvikling, som vil blive til gavn for alle elever i Aarhus fremover
Vi glæder os til at udvikle skolens IT-profil yderligere de kommende år.
Læs evt mere om baggrunden for beslutningen i linket herunder.
GWfE - din googlekonto
På Vestergaardsskolen har alle en Googlekonto. Denne konto kan bruges til uendeligt mange ting i skolearbejdet. Den tilhører en særlig kontotype, som Google tilbyder uddannelsesinstitutioner.
GWfE står for Google Workspace for Education.
En GWfE-konto er anderledes en en almindelig Google-konto. Du kan læse mere om...
- En GWfE-konto contra privat Google-konto.
- Sikkerhed og personlige oplysninger i GWfE.
- Det skriver Aarhus kommune om GWfE.
![]() |
||
Har du brug for hjælp?
Ansvar
Når du forlader skolen
Når du forlader skolen, kan du tage dine filer og mapper fra Google Drev med dig. du kan downloade det indhold, du gerne vil have med dig videre til din egen computer fra Google Drev.
Det er vigtigt du får det gjort, da Aarhus kommune efter 6 måneder fra afgang fra skolen SKAL deaktivere OG fuldstændigt slette de data, som du har liggende i din konto. Det er IKKE muligt at genskabe en konto, når den først er slettet.
Dette sker i henhold til GDPR.
Ordblind på Vestergaardsskolen
På Vestergårdsskolen bliver elever, som skolen har mistanke om kan være udfordret af læse/skrivevanskeligheder, testet.
Ud fra disse test afgøres det, om der er tale om decideret ordblindhed eller om det er vanskeligheder, der ikke helt kan defineres som ordblindhed, men som alligevel påvirker elevens faglige udbytte af undervisningen.
Uanset om man er decideret ordblind eller “blot” udfordret, skal man naturligvis have den støtte og hjælp, som skal til, for at man trives og får mest muligt ud af undervisningen.
Bliv klogere på ordblindhed eller se et par eksempler på, hvordan Appwriter bruges.
NOTA, som er et bibliotek for ordblinde, har udviklet en spændende app, som kan læse bøger og tegneserier højt.
NOTAbiblioteket kan man kun blive medlem af, såfremt man er diagnosticeret ordblind.
NOTA-app til iPhone eller Android (OBS! Kvaliteten af appens oplæsning, er bedre end lyden i videoen)