Vi benytter MOMO som læringsplatform. Her kan personale og elever strukturere det daglige arbejde. Det er også her man finder elevplan, lektier osv.

I kommunikationen mellem forældre og skole benytter skolen AULA, som du finder vejledning til på forsiden af skolens hjemmeside.

Læs derudover mere om...

Fra skoleåret 2015/16 startede Vestergaardsskolen udfasning af Ipads i undervisningen. Indtil skoleåret 2020/21 financierede skolen selv udlevering af Chromebooks til mellemtrin og udskoling, således at hver elev havde sit eget device, som måtte bringes med hjem.

https://es.wikipedia.org/wiki/Desv%C3%ADo_(ferrocarril)#/media/Archivo:Mh_eisenbahnweiche_mit_handhebel.jpeg

Fra skoleåret 20/21 er vi nu en del af den udvikling i Aarhus, som betyder at alle elever i Aarhus kommune fra 2. kl - 10. kl vil få en Chromebook stillet til rådighed.

Vi er stolte af, at have været med til at påvirke den udvikling, som vil blive til gavn for alle elever i Aarhus fremover

Vi glæder os til at udvikle skolens IT-profil yderligere de kommende år.

Læs evt mere om baggrunden for beslutningen i linket herunder.

Skolen skifter spor

Skolens visionsskrift

På Vestergaardsskolen har alle en Googlekonto. Denne konto kan bruges til uendeligt mange ting i skolearbejdet. Den tilhører en særlig kontotype, som Google tilbyder uddannelsesinstitutioner.

GSfE står for Google Suite for Education.

En GSfE-konto er anderledes en en almindelig Google-konto. Du kan læse mere om...

Googlekontoen er oprettet, så man bare skal bruge sit UNIlogin for at logge på.
 
Man kan med sin Googlekonto samarbejde med sine klassekammerater, aflevere sin stil til læreren, oprette mapper og dokumenter, som man kan dele med hinanden.
Man kan få stave og læsehjælp uden at skulle installere programmer på sin computer og meget meget mere.
 
Denne konto giver adgang til en fuld officepakke, masser af plads til alt skolearbejdet og den virker på alle platforme - tablets, telefoner, PC og Mac.
   
For at få rigtig glæde af din GSfE-konto på din egen computer eller Mac, skal du installere og bruge Googles egen browser som hedder Chrome. Klik på linket og installer browseren.
 

Vejledning

Besøg videokanalen "GSfE - Tips og tricks". Her kan du finde en masse vejledning til GSfE. Bl. a en video som demonstrerer, hvordan du logger ind i Chromebrowseren.

Du kan klikke på et tag i tag-skyen eller søge på indhold i kanalen

Du kan også kigge under "skriftlige vejledninger". Her ligger blandt andet også en vejledning til installation af Chromebrowser og opsætning.

Ansvar

Når man låner udstyr af skolen er der selvfølgelig nogle forsikringsmæssige fakta, det er godt at kende til.

Når du forlader skolen

Google Takeout - tag dine filer med dig…

Når du forlader skolen, kan du tage alle dine filer og mapper fra Google Drev med dig.

Google har et lille værktøj, som pakker alle dine filer og mapper ned i én fil og lader dig gemme denne fil på din computer. Så kan du “pakke” denne fil ud og indeni er alle de filer og mapper, som du ejer i Google Drev.

Det er vigtigt at forstå, at det kun er filer og mapper, som du selv har oprettet. Indhold, som er oprindeligt er delt med dig af andre, vil ikke blive pakket ned.
Derfor kan du med fordel gennemgå dit Drev og evt tage en kopi af filer, som du ikke selv har oprettet, men som du gerne vil have med dig, inden du følger vejledningen her til højre i linket. Når du opretter en kopi, bliver du ejer af filen og dermed vil den også blive pakket ned, når du følger vejledningen.

På Vestergårdsskolen bliver elever, som skolen har mistanke om kan være udfordret af læse/skrivevanskeligheder, testet.

Appwriter

Ud fra disse test afgøres det, om der er tale om decideret ordblindhed eller om det er vanskeligheder, der ikke helt kan defineres som ordblindhed, men som alligevel påvirker elevens faglige udbytte af undervisningen.

Uanset om man er decideret ordblind eller “blot” udfordret, skal man naturligvis have den støtte og hjælp, som skal til, for at man trives og får mest muligt ud af undervisningen.

Bliv klogere på ordblindhed eller se et par eksempler på, hvordan Appwriter bruges.

NOTA, som er et bibliotek for ordblinde, har udviklet en spændende app, som kan læse bøger og tegneserier højt.
NOTAbiblioteket kan man kun blive medlem af, såfremt man er diagnosticeret ordblind.

NOTA-app til iPhone eller Android (OBS! Kvaliteten af appens oplæsning, er bedre end lyden i videoen)

Er der noget, du som forælder skal være opmærksom på, når dit barn færdes i virtuelle verdener?

Webetik - til forældre

Børn og unge er flittige brugere af internettet, og en del af tiden på internettet bruger de i virtuelle verdener. De kender de virtuelle verdener – men gør du? 

Her er et par gode links, som kan hjælpe dig til at sikre dit barn en sikker færden på nettet tillige med forslag til, hvordan du / I kan drøfte det på et forældremøde eller hjemme.

Her kan du læse lidt mere om skolens princip for erstatningspligt og læse et par foldere om emnet, som er udgivet af justitsministeriet og Forsikring&Pension