Vi benytter MOMO som læringsplatform. Her kan personale og elever strukturere det daglige arbejde. Det er også her man finder elevplan, lektier osv.

I kommunikationen mellem forældre og skole benytter skolen AULA, som du finder vejledning til på forsiden af skolens hjemmeside.

Læs derudover mere om...

Fra skoleåret 2015/16 startede Vestergaardsskolen udfasning af Ipads i undervisningen. Indtil skoleåret 2020/21 financierede skolen selv udlevering af Chromebooks til mellemtrin og udskoling, således at hver elev havde sit eget device, som måtte bringes med hjem.

https://es.wikipedia.org/wiki/Desv%C3%ADo_(ferrocarril)#/media/Archivo:Mh_eisenbahnweiche_mit_handhebel.jpeg

Fra skoleåret 20/21 er vi nu en del af den udvikling i Aarhus, som betyder at alle elever i Aarhus kommune fra 2. kl - 10. kl vil få en Chromebook stillet til rådighed.

Vi er stolte af, at have været med til at påvirke den udvikling, som vil blive til gavn for alle elever i Aarhus fremover

Vi glæder os til at udvikle skolens IT-profil yderligere de kommende år.

Læs evt mere om baggrunden for beslutningen i linket herunder.

Skolen skifter spor

Skolens visionsskrift

På Vestergaardsskolen har alle en Googlekonto. Denne konto kan bruges til uendeligt mange ting i skolearbejdet. Den tilhører en særlig kontotype, som Google tilbyder uddannelsesinstitutioner.

GWfE står for Google Workspace for Education.

En GWfE-konto er anderledes en en almindelig Google-konto. Du kan læse mere om...

Googlekontoen er oprettet, så man bare skal bruge sit UNIlogin for at logge på.
 
Man kan med sin Googlekonto samarbejde med sine klassekammerater, aflevere sin stil til læreren, oprette mapper og dokumenter, som man kan dele med hinanden.
Man kan få stave- og læsehjælp uden at skulle installere programmer på sin computer og meget meget mere.
 
Denne konto giver adgang til en fuld officepakke, masser af plads til alt skolearbejdet og den virker på alle platforme - tablets, telefoner, PC og Mac.
     
  Google Workspace for Education  
     

Har du brug for hjælp?

Aarhus kommune stiller en hjemmeside til rådighed for alle elever og deres forældre, hvor der løbende lægges relevant vejlednings og inspirationsmateriale ud.
 
 

Ansvar

Når man låner udstyr af skolen er der selvfølgelig nogle forsikringsmæssige fakta, det er godt at kende til.

Når du forlader skolen

Når du forlader skolen, kan du tage dine filer og mapper fra Google Drev med dig. du kan downloade det indhold, du gerne vil have med dig videre til din egen computer fra Google Drev.

Det er vigtigt du får det gjort, da Aarhus kommune efter 6 måneder fra afgang fra skolen SKAL deaktivere OG fuldstændigt slette de data, som du har liggende i din konto. Det er IKKE muligt at genskabe en konto, når den først er slettet.

Dette sker i henhold til GDPR.

På Vestergårdsskolen bliver elever, som skolen har mistanke om kan være udfordret af læse/skrivevanskeligheder, testet.

Appwriter

Ud fra disse test afgøres det, om der er tale om decideret ordblindhed eller om det er vanskeligheder, der ikke helt kan defineres som ordblindhed, men som alligevel påvirker elevens faglige udbytte af undervisningen.

Uanset om man er decideret ordblind eller “blot” udfordret, skal man naturligvis have den støtte og hjælp, som skal til, for at man trives og får mest muligt ud af undervisningen.

Bliv klogere på ordblindhed eller se et par eksempler på, hvordan Appwriter bruges.

NOTA, som er et bibliotek for ordblinde, har udviklet en spændende app, som kan læse bøger og tegneserier højt.
NOTAbiblioteket kan man kun blive medlem af, såfremt man er diagnosticeret ordblind.

NOTA-app til iPhone eller Android (OBS! Kvaliteten af appens oplæsning, er bedre end lyden i videoen)